Skrevet af: Kirsten Lund

Udgivet: 24. juli 2018

Med mere og mere selvbetjening i bibliotekerne, bliver wayfinding også en mere efterspurgt facilitet.

Vi er netop nu i fuld gang med at implementere en ny wayfinding løsning til Sønderborg, Ballerup og Aarhus bibliotekerne, som vil løse den udfordring.

Wayfinding løsningen implementeres i Biblioteket app’en som alle danske biblioteker nu er på. Med Biblioteket app’en på smartphonen vil brugeren kunne finde præcist den reol, hvor et fremsøgt materiale befinder sig, og de vil naturligvis også kunne finde udstillingen, studierummet, printeren osv.

Redia implementerer en wayfinding løsning, der baserer sig på Google Indoor Navigation. Googles kort er velkendte for de fleste, og det er et stabilt produkt med en robust og velafprøvet motor. Derfor har vi valgt Google Indoor Navigation, som den platform wayfinding løsningen baseres på.

Det stopper ikke her

Det stopper dog ikke med en integreret wayfinding løsning i Biblioteket app’en. Der er mulighed for at tilpasse løsningen således, at den også kan køre på andre platforme såsom infoskærme, website m.m. Derudover har et par af bibliotekerne sendt en ansøgning til DDB’s pulje om at tilføje positionering således, at løsningen vil kunne vise dynamiske ruter på lignende måde som med udendørs GPS.

Med Redias ekspertise indenfor integration med bibliotekssystemer og udvikling af Biblioteket app’en, er der nu en ny excellent wayfinding løsning på vej til bibliotekerne.

Kontakt for mere information: Mette-Katrine Francke Andersen, mk@redia.dk, 27 89 60 20.