Øjet

Case

Øjet

Det ikoniske øje

  • Klient:
  • Kongsberg Library og
    HBV-National center
  • Opgaver:
  • Udvikling af interaktivt øje,
    software, hardware.
  • År:
  • 2015

Øjet i Kongsberg, Norge er både en anatomisk og en ikonisk installation, som er beregnet til at involvere og inspirere besøgende og studerende til at lære mere om denne specifikke del af menneskekroppen.

Med fokus på øjet og dets fantastiske anatomiske funktioner, inviterer denne installation dig til at interagere og lære mere om menneskets syn.

Se verden gennem forskellige øjne

Øjet giver dig chancen for at udforske noget, som du ikke havde troet var muligt: at se verden gennem et andet menneskes øjne!

Når du interagerer med øjet, får du muligheden for at undersøge verden fra et helt nyt perspektiv. Ved du, hvordan det er at se verden med et svækket syn? eller hvordan det er at være farveblind?

Interagere med øjet

Når du interagerer med øjet, kan du se verden gennem forskellige linser: En projektion af dig selv i øjet, og du ser dig selv som en person med et svækket syn, vil se dig. Hvordan er det at være rød/grøn farveblind? Hvad vil det sige at have et svækket syn med -3 eller +2?

De interaktive funktioner i installationen kontrolleres ved et panel, som gør interaktionen flydende og intuitiv. Styrken af synet ændres ved at flytte hjulet fra side til side. Funktionerne er mange og du vælger din egen måde at undersøge menneskets syn.

Når der ikke er nogen der interagerer med installationen, fungerer øjet som et naturligt øje. Det påvirkes af lys, hvor pupillen trækker sig sammen og udvider sig.

Dine øjne er i stand til at behandle 36.000 stykker information – hver time!

En unik installation

Et øje som dette er aldrig set før. Installationen er udviklet til dette specifikke sted i Norge – det nye Krona Center i Kongsberg – som rummer både et nyt bibliotek og en skole for optikere.

Øjet fungerer som en synlig attraktion til stedet såvel som et forskningsorienteret objekt, der bringer studerende, undervisere og besøgende på biblioteket i dialog.

Med indsigter i den specifikke anatomi og funktioner i øjet, har projektet udviklet sig og forskellige del-prototyper har skullet bygges: simulering af menneskets syn via kamera og software, konstruktion af øjet med materialer som glasfiber, formet plexiglas, projektionsfolier og bag-projektion på meget kompakt plads.

Har du lyst
til at høre mere?

Så kontakt os på sales@redia.dk
eller +45 70 20 11 30