Narvik War Museum

Case

War and its consequences

Narvik War Museum

Skabe den fulde museumsoplevelse

  • Klient:
  • Narvik War Museum
  • Opgaver:
  • Projektstyrelse
  • Udstillingsdesign
  • Tekniske Udvikling
  • Digitale Installationer
  • År:
  • 2016

Langt oppe nordpå, hvor vinden bider og bølgerne tordner, ligger Narvik War Museum. Vi er meget stolte af at præsentere dette unikke og innovative museum, som virkelig har gentænkt, hvordan en krigshistorie kan fortælles.

Udstillingen på Narvik War Museum handler om 2. verdenskrig og dens konsekvenser. Udstillingen har også en sektion, som omhandler universelle spørgsmål relateret til krige, konflikter og menneskerettigheder.

En række autentiske historiske genstande fra 2. verdenskrig er udstillede. Museet anvender design, fotos, film, lyde og teknologi til at forstærke oplevelsen af udstillingerne.

Udstillingerne er fordelt på tre etager: Attack, War og Zona.

Processen

Så, hvordan bygger man en udstilling fra bunden?

At føle krigen

Én af de mest unikke egenskaber er dets evne til at gøre historien forståelig og tilgængelig på en anden måde end alene med tal og kolde facts. På Narvik War Museum træder du ind i en verden, hvor historie og kunst fusionerer.

Et eksempel er ”dråben”, en digital installation, som fungerer som et gennemgående tema på museet. Dråben falder i slow motion, den danner krusninger på tværs hen over vandet, ikke kun på det projicerede billede, men også på de omgivende effekter i hele rummet. I denne kontekst bliver dråben en meget symbolsk mediering af en følelse eller ’vibe’, som gennemtrænger rummet.

Overvågning

Overvågningskameraer og optagelser er placeret i rummene som en del af udstillingen. Videomaterialet transmitteres live på væggen, hvor du enten kan se andre museumsgæsters adfærd eller opleve dig selv udsat for overvågning. På denne måde bliver historien personlig og følelsen af overvågning bliver en meget konkret del af museumsoplevelsen.

Materiale som budskab

Narvik War Museum inviterer dig til at opleve deres lokale historie af besættelsen under 2. Verdenskrig. Du kan opleve historien om nogle af de mest dramatiske slag under krigen, der
udfoldede sig i Ofotfjorden og i bjergene, der omkranser det nordlige Narvik.

Udfordringen og ambitionen er at kombinere indhold og følelser, fortid og nutid.

Har du lyst
til at høre mere?

Så kontakt os på sales@redia.dk
eller +45 70 20 11 30