The Ice Age

Case

Det Moderne Menneske og Istiden

Tilbage til istiden

  • Klient:
  • Naturhistorisk Museum Aarhus
  • Opgaver:
  • Digitale installationer
  • Koordinering med fagfolk,
    arkitekter m.fl.
  • År:
  • 2016

På Naturhistorisk Museum i Aarhus, Danmark, åbnede udstillingen TILBAGE TIL ISTIDEN d. 13. maj 2016 med flag og dufte fra den seneste istid i Danmark. Istidsdyr i størrelser 1-1 vågnede og imponerede publikum.

Kæmpestore mammutter, sabelkatte og andre istidsdyr blev udstillet og vakt til live med digitale installationer, der fortalte historierne om de store istidsdyr og mennesker, der levede på den tid for tusindvis af år siden.

Med den stort anlagte udstilling kunne besøgende opleve de store istidsdyr og få indsigt i nutidens forskning, findespor fra istiden i nutidens natur og skabe deres eget istidslandskab ved hjælp af digitale, interaktive installationer.

Ambitionen med udstillingen ”Tilbage til istiden” var at gøre fortiden relevant i forhold til nutiden og at gøre naturhistorien om Danmarks fortid til en spændende oplevelse ved hjælp at interaktive installationer og med leg og læring som et vigtigt formidlingsgreb.

Udstillingen åbnede i Aarhus i 2016, og blev året efter udstillet i Aalborg.

Skanneren

Et eksempel på hvordan vi kombinerede forhistorien med den moderne verden er vores scanner, som blev special designet til denne udstilling. Ved denne installation scanner man ikke mælk eller bøger fra biblioteket – men det er det samme koncept.

Vælg en knogle og scan det røde plet. ”Rock star” forskere – f.eks. Eske Willerslev – toner frem og fortæller om, hvilket dyrs knogle du holder i hænderne samt historierne om dyrets liv. Scanneren er placeret i et telt, hvor du for følelsen af at være ude i forskningsfeltet sammen med forskerne.

Leg og læring

En interaktiv sandkasse blev benyttet til at visualisere hvordan kæmpestore is-gletchere formede landskabet, som det ser ud i dag. Ved hjælp af projektorer og kinect teknologi blev farverige animationer af landskabet projiceret på overfladen af sandet, efterhånden som gæsterne formede sandet til landskaber. Gæsterne gravede simpelthen hænderne ned i sandet og formede bjerge, dale og floder, og de oplevede hvordan projektionen responderede på deres handlinger.

Bjerge fik is på toppen og dale eller kanaler blev fyldt med vand. Installationens kombination af appellerede til både visuelle og taktile sanser, og gjorde budskabet tydeligt gennem 1. hånds oplevelser, som på en sjov måde appellerede til både børn og voksne.

”Klimaforandringer har haft en enorm betydning for de store dyrs uddøen. I enkelte tilfælde – og kun lokalt – har mennesker taget livet af dem. Men ellers var det klimaet og de tilhørende vegetationsforandringer, der var den store synder.””

– Eske Willerslev

En gammel historie,
mere relevant end nogensinde

Denne udstilling er for hele familien; fortalt af dygtige og inspirerende historiefortællere som Morgen D.D. Hansen og den berømte DNA-forsker, Eske Willerslev.

Vi er meget glade for resultatet af denne udstilling på grund af dens atmosfære, visuelle udtryk og høje grad af interaktivitet. Man får følelsen af at træde ind i en tidslomme omgivet af lyden af de enorme gletchere, der kælver. Men samtidig rejste udstillingen spørgsmål om fremtidens DNA kloning og perspektivet for en ny istid.

Har du lyst til
at høre mere?

Så kontakt os på sales@redia.dk
eller +45 70 20 11 30