Kongsberg Library

Case

Kongsberg Bibliotek, Norge

Historiefortælling og
digitale installationer

Historiefortælling og digitale installationer

  • Klient:
  • Kongsberg Bibliotek, Norge
  • Opgaver:
  • Projektledelse
  • Software, Hardware
  • Installation
  • År:
  • 2015

I det nye kulturcenter i Kongsberg i Norge, er biblioteket fyldt med interessante og inspirerende oplevelser.

Kongsberg er det første bibliotek i Norge, der introducerer en digital og udvidet oplevelse som denne, og ved åbningen syntes de besøgende at være begejstrede.

Som en forlængelse af den velkendte situation på biblioteket, giver de digitale installationer en ny og interessant måde at søge efter information. Kombinationen af digitale og fysiske elementer giver en dynamisk, men stadig autentisk oplevelse af biblioteket.

Storytelling with
a panoramic view

Forestil dig at billederne fra den bog, du læser højt, kunne blive vist for dine tilhørere, eller at du kunne sætte stemningen ved at vælge temaer.

Dette er præcist hvad der sker, når du læser højt foran den 7,5 meter lange panorama væg. Man kan skabe en unik historie ved at anvende de forskellige tematiske baggrunde og sætte stemningen ved at skifte mellem neurtral, drama, drømmende, glad eller trist. Du kan også vælge at bruge billederne fra bogen i stedet.

Højtlæsning vil uden tvivl få helt nye dimensioner!

Det interaktive gulv

På Kongsberg bibliotek kan børnene interagere med indholdet på gulvet ved at bruge deres fødder. Vi har udviklet forskellige interaktive spil, som alle har fokus på læring såvel som specifikt indhold og bøger fra biblioteket. Gulvet responderer på børnenes leg ved hjælp af kinect teknologi, som er gemt væk oppe under loftet.

The Book Shop

Få en intuitiv oplevelse ved at trække en bog fra den digitale Libry Book Shop. Det har en meget stærkere effekt, at interagere med bøger visuelt, fremfor at møde en række af bogrygge. Book Shop giver et overblik over bibliotekets fysiske ressourcer og viser materialer, som kan findes i umiddelbar nærhed af, hvor biblioteksgæsten befinder sig. Book Shop giver inspiration og information via en touchskærm i forhold til en specifik kontekst og anvender først og fremmest visuel formidling ved hjælp af bogforsider.

Digitale plakater

Det er vigtigt at være opdateret og vide, hvad der foregår på biblioteket. Biblioteket er et mødested for mennesker. Libry Poster informerer biblioteksbrugere om arrangementer og nyheder fra biblioteket.

De digitale elementer er kuraterede for at give en personlig og unik oplevelser af biblioteket i Kongsberg. Via smukt designede skabeloner er det nemt for bibliotekspersonale at skabe nye digitale plakater og tidsindstille deres visning, så der altid præsenteres aktuelt indhold for biblioteksbrugerne.

Mix din egen musik

Med Libry Audio Factor kan biblioteksbrugere mixe deres egen musik i et interaktivt, visuelt univers. Audio Factor viser brudstykker fra musiknumre som cirkler, der kan manipuleres på en touchskærm. Det giver en intuitiv måde at lege med musikken, klippe og sammensætte små lyd-bidder fra musiknumrene, justere volumen og meget mere.

Audio Factor gør det let og sjovt at mixe unik musik. Det kræver ingen særlige forkundskaber, og der er garanti for, at det kommer til at lyde godt. Send musikken til dig selv som en lydfil, når din musikalske kreation er blevet sublim!

”Bøger vil snart være forældede i offentlige skoler. Elever vil blive instruerede gennem øjet. Det er muligt at undervise indenfor enhver gren af menneskelig viden med film.”

– Thomas Edison, juli 1913

Har du lyst
til at høre mere?

Så kontakt os på sales@redia.dk
eller +45 70 20 11 30